متن کامل پایان نامه های حقوق در سایت

homatez.com

در این سایت فقط تکه هایی از این مطلب با شماره بندی انتهای صفحه درج می شود که ممکن است هنگام انتقال از فایل ورد به داخل سایت کلمات به هم بریزد یا شکل ها درج نشود

شما می توانید تکه های دیگری از این مطلب را با جستجو در همین سایت بخوانید

ولی برای دانلود فایل اصلی با فرمت ورد حاوی تمامی قسمت ها با منابع کامل

اینجا کلیک کنید

95

/

4

معادله سایری ( 5/4 – ) = چربی بدن چگالی بدن

کلیه اندازه گیری ها صبحها از ساعت 10 تا 12 انجام گرفت. حجم باقیماند ه ریه از طریق معادله پیش بینـی زیـرانجام گرفت (24،21).
477/3 – (سن) 0177/0 + (قد به اینچ) 06858/0 = RV
یکی از محدودیت های پژوهش حاضر این بود که اندازه گیری حجم باقیمانده به روش مسـتقیم ماننـد رقیـق سـازیهلیوم و دیگر روش ها در آزمایشگاههای شهر اصفهان و حتـی تهـران امکـانپـذیر نبـود. ازایـن رو بـرآورد حجـمباقیمانده به روش غیرمستقیم انجام گرفت. برخی پژوهشگران از معادلـه بـرآورد غیرمسـتقیم حجـم بـاقیمانـده استفاده کرده با خطای 1/ ± آن را قبول کرده اند (17، 23، 22). با محاسب ه چگالی بدن با اسـتفاده از دامنـه بـالا وپایین حجم باقیمانده پیشبینی شده به وسیله معادله، مشاهده شد که چگالی محاسبهشـده بـا تقریـب 5 هـزارم تغییر میکند. برای مثال اگر حجم باقیماند ه محاسبه شده از طریق معـادل 1200 میلـی لیتـر بـود، بـا قـرار دادنمقادیر 200 ± میلی لیتر یعنی 1000 و 1400 میلی لیتر در معادله چگالی ، تغییرات بسیار انـدک و بـا تقریـب 5 هزارم بود که چشمگیر نیست . ازاین رو می توان نتیجه گرفت که اسـتفاده از روش غیرمسـتقیم حجـم باقیمانـدهخطای زیادی را به دنبال ندارد.
برای تجزیه و تحلیل آماری پژوهش از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیـل رگرسـیون خطـی چنـد متغیـرهاستفاده شد . در پژوهش های برآورد ترکیب بدنی با استفاده از آزمون معیار از روش گامبه گام استفاده می شود. در این پژوهش نیز از این روش استفاده شد. در این روش از بین متغیرهای موجود (BMI، وزن و اندازه های مربوطبه محیط اندام ها) هر یک که بیشترین همبستگی را با متغیر وابسته (آزمون معیار توزین زیر آب برای چگالیسـنجی ) و کمترین همبستگی را با دیگر متغیرها داشته باشند، انتخاب میشود. در این پـژوهش از 5 مـدل اسـتفاده شـد مدلهایی پذ یرفته شد کهVIP آنها زیر عدد 5 بود. مدل هایی کهVIP آنها به عدد یک نزدیک تـر باشـد، بهتـر وقابل قبول ترند. از نرم افزار SPSS برای محاسبه رگرسیون چندمتغیری و روش گام بهگام استفاده شد.

نتایج و یافته های تحقیق
جدول (1) ویژگی های آزمودنی های تحت بررسی را نشان می دهد.

جدول 1 – ویژگی های توصیفی آزمودنیهای مورد بررسی در متغیرهای پژوهش
SD X متغیر SD X متغیر
0/0106 1/063 چگالی بدن 2/22 21/85 سن (سال)
4/97 16/1 درصد چربی بدن 6/2 1/74 قد (متر)
4/28 11/30 وزن چربی بدن (کیلو گرم) 7/9 69/09 وزن در خشکی (کیلو گرم)
5/84 57/85 وزن توده خالص بدون
چربی(کیلو گرم) 0/58 2/62 وزن در زیر آب (کیلو گرم)

جدول 2 اندازه های مربوط به محیط نواحی ویژه در اندامهای فوقانی، تحتانی و تنه را نشان می دهد.

جدول 2– شاخص های توصیفی اندازههای محیط اندام فوقانی، اندام تحتانی و تنه
SD X متغیر SD X متغیر
2/25 28/19 دور بازو(Cm) 5/97 92/3 دور سینه (Cm)
0/79 16/94 دور مچ دست(Cm) 7/89 77/8 دور بالای شکم(Cm)
2/28 35/79 دور ساق پا(Cm) 6/38 88/99 دور پائین شکم(Cm)
3/35 53/40 دور ران(Cm) 5/21 93/33 دور باسن(Cm)

جدول 3 مقادیر ضریب همبستگی بین توده خالص چربی بدن با اندازههای مربوط به محـیط انـدام هـا را نشـانمی دهد. همان گونه که مشاهده میشود، بیشترین مقدار ضریب همبستگی بین چربی خالص بدن و نواحی بالایشکم، پایین شکم، باسن و وزن بدن است.

جدول 3 – مقادیر ضریب همبستگی بین متغیرهای تحقیق (مقیاس وزن خالص چربی به کیلوگرم و دور اندامها به سانتی متر)
وزن قد ساق ران باسن دور
پایین
شکم دور بالای
شکم دور
سینه دور مچ
دست دور بازو متغیرها
0/708 0/276 0/556 0/57 0/622 0/746 0/632 0/464 0/285 0/475 وزن خالص
چربی

انتخاب مدل قابل قبول
هدف مدل، پیشبینی م قدار چربی بدن به کیلوگرم، درصد چربی بدن و وزن خالص بدون چربـی بـود. پـنجمدل برای پیش بینی آزمایش شد. در هر پنج مدل متغیرهای دور محیط پایین شکم، محـیط دور سـینه، محـیطدور باسن و وزن به دلیل دارا بودن ضریب همبستگی قابل قبول با م قـدار چربـی بـدن انتخـاب شـدند. معـادلاتبراساس پنج مدل به طور جداگانه بر اساس رگرسیون چندمتغیری محاسـبه شـد. بـهدلیـل پیچیـدگی محاسـباتآماری از ترسیم جداول و نمودارها خودداری شد. در محاسبات آماری ابتدا فرض نرمال بودن خطاهای هر یک از مدلها بررسی و سپس مدلهایی انتخاب شد که ضریب همبستگی زیادی با مقادیر مربوط به درصـد چربـی بـدنداشتند. مدل هایی که مقادیرVIF بالاتر از 5 د اشتند، کنار گذاشته شد و مدل هـایی کـهVIF آنهـا بـه عـدد یـکنزدیک تر بود، انتخاب شد.
محاسبات آماری 5 مدل دارای جداول ویژهای است . در اینجا مدل پنجم که دارای ضریب همبسـتگی بـالا وVIP کمتری است ارائه می شود.

مشخصات مدل پنجم
جدول 4 مشخصات مدل انتخابی پنجم را نشان می دهد.

جدول 4 – مشخصات مدل انتخابی پنجم
Unstandardized VIF Sig T Coefficients مدل پنجم
B Std. Error 0/686 2/413 3/517 مقدار ثابت
4/004 0/000 14/092 0/358 0/025 جمع وزن
3/6 0/000 -8/327 -0/003 0/000 توان دوم دور پایین شکم
4/811 0/000 2/726 0/098 0/036 جمع دور سینه و بالای شکم
4/756 0/000 2/591 0/001 0/000 توان دوم دور سینه

با توجه به مقادیرVIF در جدول که همگی کوچک تر از عدد 5 هستند ، پس مشکلی در زمینـه همبسـتگیزیاد بین متغیرها که موجب افزایش واریانس و در نتیجه بیثبات شدن برآوردها می شود، وجودندارد. در جدول 5 تحلیل واریانس در مدل پنجم آمده است.

جدول 5 – تحلیل واریانس برای مدل پنجم
Sig. F Mean Square DF Sum of Squares منابع
0/000 171/747 1094/972 4 4379/910 Regression
6/375 153 975/299 Residual
157 5355/209 Total
با توجه به اینکه هدف مدل پیشبینی م قدار تود ه بدون چربی بدن بود و معیارهـای پـیش بینـی یـک مـدل ایده آل و خوب با توجه به داده ها در این مدل صدق میکند. این مدل قابل قبولترین مدل در بین پنج مدل ارائهشده است. روش گامبه گام انتخاب مدل در جدول 6 دیده می شود.

جدول 6 – خلاصه ای از گزینه های انتخاب شده در روش گامبه گام در مدل انتخابی پنجم
Dorbin Watson Std.Error of the Estimate Adjusted R Square R Square R مدل
1/584 3/049 0/727 0/729 0/854 الف
2/7895 0/772 0/775 0/88 ب
2/5921 0/803 0/807 0/898 ج
2/51344 0/815 0/82 0/905 د

الف- وزن
مجموع وزن، توان دوم دور پایین شکم
مجموع وزن، توان دوم دور پایین شکم، مجموع دور سینه و بالای شکم
مجموع وزن، توان دوم دور پایین شکم، مجموع دور سینه و بالای شکم، توان دوم دور سینه (متغیر وابسته مقدار توده بدون چربی بدن به کیلوگرم است.)
در روش گـام بـه گـام در مـدل پـنجم، چهـار مـدل بـ هدسـت آمـد کـه مـدل چهـارم کـه دارای بـالاترین R Squate است به عنوان مدل نهایی انتخاب شد.
+ (جمع محیط سینه و بالای شکم * 098/0) +2 (محیط پایین شکم) 003/0 – (وزن * 358/0) + 413/2 =
FFM
2 (دور سینه) 001/0
فرض نرمال بودن خطاهای مدل با توجه به نمودار 1 پذیرفته میشود.

نمودار 1- فرض نرمال بودن خطاهای مدل
معادلات ارائه شده با استفاده از مدل ها در جدول 7 دیده می شود. کلیه معـادلات پـنج گانـه اعتبـار زیـادی دارند، ولی مدل های چهارم و پنجم با توجه به مقادیر 2 r و r بالا مناسبترند. دو معادله اول مقدار چربی بـدن رابه کیلوگرم و سه معادله آخر مقدار تود ه بدن بدون چربی را به کیلوگرم اندازه گیری میکند. انتخـاب ایـن امـر ازسوی مدل انجام گرفته و به ضریب همبستگی و محاسبات رگرسیون چندمتغیری بست گی دارد.

جدول 7 – معادلات پیشنهادی برای برآورد درصد چربی بدن
SEE r2 r معادله متغیر وابسته
2/5207 0/654 0/809 TBF(kg) = – 6/480 + (0/459 * LA)
+ (/352 *w ) – (0/290 * CC) – (0/181 * HC) میزان چربی بدن بهکیلوگرم
2/4901 0/665 0/815 TBF(kg) = 11/803 + (0/414 * LA) +(0/453 * w) – (0/317 * CC) – (0/202 * HC) – (/099* H) میزان چربی بدن بهکیلوگرم
2/53305 0/805 0/897 TBF(kg)=
14/838 + (0/722 * w) – (0/416 * LA) + (/291 * CC) میزان تـوده بـدونچربــی بــدن بــهکیلوگرم
2/60438 0/812 0/901 TBF(kg) = 5/924 +(0/655 * w) –
(0/490 * LA) + (0/303 * CC) + (0/197 * HC) میزان تـوده بـدونچربــی بــدن بــهکیلوگرم
2/52478 0/818 0/904 TBF(kg) = 2/413 + (0/358 * w) – 0/003*(LA)2* (0/098 * SCCAUA) +0 /001 * (CC)2 میزان تـوده بـدونچربــی بــدن بــهکیلوگرم
W= وزن ،LA = محیط پایین شکم،CC = محیط سینه،HC = محیط باسن،SCCAUA = جمع محیط سینهو بالای شکم، H= قد

بحث و نتیجه گیری
یافتههای پژوهش حاضر نشان داد که در دانشجویان پسر، نواحی ویژهای در اندامهـا، بـرآورد کننـده بهتـرینسبت به دیگر نواحی بدن هستند. نتایج پژوهش گویای آن است کـه نـواحی دور باسـن، دور پـایین شـکم، دوربالای شکم و وزن بدن در میان دانشجویان پسر دانشگاهی به طور مناسبی وزن خالص بدون چربی و وزن خالصچربی بدن را برآورد می کند. پژوهش های انجام گرفته در زمینه موضوع تحقیق، نشان می دهد که توزیع چربی در بدن در نژادها و جمعیتها تفاوت دارد. رائول رامیرز و همکاران در معادلات خود از محیط ساق پـا، قـد، محـیطبازو و محیط شکم استفاده کردند که نقطه مشترک آن با پژوهش حاضر در محیط شکم است. جی کارلوس ترانو همکاران از دور بازو، ساعد، محیط بالای شکم، محیط پایین شکم، باسن و سـاق پـا و متئـوکی بـوکرمن بـرایبرآورد درصد چربی بدن از دور سینه، دور کمر، دور باسن، دور بازو و ساعد استفاده کرد.
کی سایتو و همکاران معادلاتی را برای کشتیگیران سومو ژاپنی ارائه کردنـد کـه بـر اسـاس محـیط انـدام وشاخص توده بدنی بود. آنها اظهار کردند که اندازه گیری ضخامت چین پوستی در ورزشکاران سومو مناسب نیست و اندازه گیری درصد چربی بدن در افراد چاق با استفاده از کالیپر دقت زیادی نـدارد، ازایـن رو بهتـر اسـت بـرایبرآورد درصد چربی بدن در افراد چاق از محیط و ابعاد بدن استفاده شود(7). بـه نظـر مـی رسـد کـه در نژادهـا،جمعیت ها، ورزشکاران، غیرورزشکاران، زنان، مردان، کودکان و بزرگسالان، نواحی خاصی از بدن ارتباط بیشـتریبا آزمون معیار دارد و معادلات ویژهای باید برای گروه های مختلف توسعه داده شود (30،19،18)).
در این پژوهش از آزمون معیار توزین زیر آب برای برآورد چگالی بـدن و درصـد چربـی بـدن اسـتفاده شـد.
بیشتر پژوهشگران برای توسعه معادلات جدید در جمعیتهای ویژه از این آزمون کـه بـه معیـار طلایـی معـروفشده استفاده میکنند. در این پژوهش ضرایب همبستگی قابل قبـول و زیـادی بـین وزن چربـی بـدن و محـیط اندام ها در نواحی خاصی از بدن بهدست آمد که در مقایسه با ضرایب همبستگی به دست آمـده در پـژوهش هـایدیگر اعتبار زیادی دارد. تری ای دوپلر و همکاران (2000) با استفاده از توزین زیر آب برای مردان مسـن 65 تـا81 سال (75 = n) چهار معادله با ضرایب تعیین 66/0 = 2 r برای برآورد چگالی بـدن، 88/0 = 2 r بـرای بـرآوردتوده خالص بدن، 9/0 = 2 r برای برآورد وزن چربی و 66/0 = 2 r برای برآورد درصد چربی بدن ارائه دادند. یکـیاز محدودیتهای پژوهش دوپلر تعداد کم آزمودنیهاست. مقدار2 r در پژوهش حاضر بـرای بـرآورد تـوده خـالصبدن با مقادیر دوپلر و همکاران مشابه است. بوکرمن (2004) سه معادله را با استفاده از محیط اندامهـا و تـوزینزیر آب توسعه داد. 2 r هر سه مدل به ترتیب 89/0، 90/0 و 91/0 بود. بوکرمن نیز برای برآورد حجم باقیمانده از معادله برآورد حجم باقیمانده استفاده کرد.
در پژوهش حاضر پنج معادله ارائه شد که در سه معادله مقدار وزن چربی و در دو معادله تـوده بـدون چربـیبرآورد شد که بهسادگی می توان درصد چربی بدن را نیز محاسبه کرد. در پژوهش حاضر دقت بـرآورد مـدل هـایی کـه مقدار توده بدون چربی را اندازه میگیرند، بیشتر از دو معادله ای بود که مقدار چربی بدن را برآورد می کردند. امید است تا معادلات دیگری در جمعیتهای مختلف مانند کودکان، بزرگسالان، افراد میانسال و در زنان و مردان در کشـورایران توسعه داده شود تا پژوهشگران و کارشناسان بهداشتی بتوانند برآورد دقیـق تـری از مقـدار چربـی بـدن درجمعیت های ویژه در کشورمان داشته باشند. همچنین با توجه به نقش تعیین کننده درصد چربی بدن در تندرستیجوامع و لزوم آگاهی از م قدار آن، ضرورت اجرای پروژه های پژوهشی مانند پـژوهش حاضـر اجتنـابناپـذیر اسـت و پژوهشهای آینده می تواند معادلاتی را برای زنان باردار، افراد چاق، نژادهـای مختلـف ایرانـی در ردههـای سـنیمختلف ارائه دهد. معادلات ارائهشده در این پژوهش با استفاده از جمعیـت دانشـجویان پسـر سـنین دانشـگاهیدانشگاه اصفهان توسعه داده شده و تنها برای ارزیابی درصد چربی بدنی دانشجویان پسر دانشگاه اصفهان مناسباست، ولی چون این دانشجویان از ساکنان خوابگاه دانشگاه که از اسـتانهـای مختلـف کشـور بـوده و بـه صـورتتصادفی انتخاب شده بودند، ازاین رو با توجه به نبود یک معادله ویژه در کشور ما، مـیتـوان از آن بـرای بـرآورد درصد چربی بدنی دانشجویان پسر سنین دانشگاهی در دانشگاه های ایران استفاده کرد.

منابع و مĤخذ
رحمانی نیا، فرهاد ؛ سعیدی، تهمینه. (1379). “تعیین ارتباط بین بـرآورد درصـد چربـی بـدن بـا نتـایج اندازه گیری ابعاد بدن در زنان ورزشکار و غیرورزشکار”. نشریه حرکت. شماره 6 – پاییز 1379، ص: 95-10.
کریمی، بیره ور؛ مجتهدی، حسین. (1388). “برآورد درصد چربـی بـدن از طریـق ضـخامت چربـی زیـرپوستی و توزین زیر آب به عنوان روش معیار و ارائه معـادلات مربوطـه”. پایـان نامـه کارش ناسـی ارشـد دانشـگاهاصفهان، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی.
مجتهدی، حسین. (1386). “سنجش و اندازه گیری در تربیت بدنی”، دانشگاه اصفهان.
ذوالاکتاف، وحید ؛ مشرف، لیلی. (1382). “بررسی روایی هم عرض 10 روش میدانی تخمین چربی بـرایزنان ورزشکار ایرانی”. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه اصفهان، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی.
5- Ada L. Garcia, Karen Wagner, Torsten Hothornm Corinna Koebnick, Hansjoachim F. zunft, and Ulrike Trippo (2005). “Improved Prediction of Body fat by Measuring Skin fold Thickness, Circumferences, and Bone Breadths”. Obesity research Vol. 13 No.P:3.
6-Ai ssaton dioum, agni’s Gartner, Bernard Maier, Francis Delpeuch and Salimata Wade (2005). “Bady cimposition predicted from skin folds in African women: a cross-validation study using air-displacement plethysmography and a black-specific equation”. British journal of Nutrition, 93, PP:973-979.
Bray GA. et al. Evaluation of body fat in fatter and Leaner 10 y-old African American and White children: An J clin Nutr 2001.
Ball, SD, TS Altena and PD Swan (2004). “Comparison of anthropometry to DXA: a new prediction equation for men”. European journal of Clinical Nutrition 58, PP:1525-1531.

  • 1

تکه های دیگری از این مطلب را طبق شماره بندی صفحات می توانید بخوانید 

برای دانلود متن کامل پایان نامه های حقوقی به سایت

homatez.com

مراجعه کنید


دیدگاهتان را بنویسید