برترینا: با وجود باکتری لیستریا در طالبی، E. coli در جوونه گندم و سالمونلا در گوشت بوقلمون، به نظر می رسه غذاهایی که ما هر روز می خوریم یه بمب ساعتی هستن که هر لحظه احتمال انفجار دارن. در این مطلب، 10 غذایی رو نام بردیم که آلوده به میکروبای متفاوت هستن و می تونن واسه بدن ضرر داشته باشن.



1. گوشت مرغ

آلودگی: نتیجه تحقیقاتی که در سال 2010 میلاد به وسیله «گزارش مشتریا» منتشر شد، نشون میده 62 درصد از مرغ و جوجه های کبابی آلوده به باکتری کمپیلاباکتره و 14 درصد هم باکتری سالمونلا دارن. تعداد مرغایی که به باکتریای دیر مرگ آلوده هستن، نسبت به 6 سال پیش 30 درصد زیاد شده.

در سوپرمارکت:  بهتره به دنبال خرید مرغای ارگانیک باشین. این مرغا در محیطای خلوت تر رشد کردن و کمتر احتمال آلودگی کمتری دارن. بهتر از اونم، خرید مرغای محلیه.

در خونه: وقتی مرغ رو در سینک ظرفشویی شستید، خیلی سریع اونو داخل قابلمه بپزید. مرغ رو به طور کامل بپزید و اجازه ندین یه تیکه از اون خام یا نیم پز بمونه. هنگام پخت یه مرغ درسته هم واسه اطمینان از پخته شدن اون، دمای قسمتای کلفت ران مرغ رو تست کنین.

2. همبرگر گوشت

تحقیقاتی که در آمریکا انجام شده، نشون میده بیشتر از 53 درصد از همبرگرهای گوشت باکتری کلوستریدیوم پرفرینجنز، 30 درصد استافیلوکوکوس و 12 درصد، لیستریا دارن.

در سوپرمارکت: تلاش کنین همبرگرهای جفت و جور شده از گوشت گاو ارگانیک رو بخرین. یافته های علمی نشون دادن، این همبرگرها فقط 4.5 درصد باکتری سالمونلا دارن. گاوهایی که علوفه، غله و سویا نمی خورن، اسید معده اونا زیاد می کنه  و منتهی به عمر بیشتر باکتریای موجود می شه.

در خونه: به تیکهای همبرگر خود پونه کوهی تازه اضافه کنین. در دانشگاه ایالت کانزاس آزمایشی روی ادویه های مختلفی که خانمای خونه دار به گوشت اضافه می کنن، انجام شد و نشون داد پونه کوهی خوب می تونه باکتریای گوشت رو نابود کنه. واسه هر 450 گرم گوشت، یه قاشق چایخوری پونه به اون اضافه کنین. اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین، بهتره همبرگرهای کلفت روی آتیش مستقیم کباب شن.

3. گوشت بوقلمون

آلودگی: بوقلمون یکی از آلوده ترین پرنده های خوراکیه. آزمایشات نشون دادن، گوشت بوقلمون شامل یکی از باکتریای لیستریا، کمپیلاباکتر، کلوستریدیوم یا هر سه اونا به طور یه جا هستش.

در سوپرمارکت: تلاش کنین بوقلمون ارگانیک بخرین. این بوقلمونا بدون آنتی بیوتیک رشد می کنن. خیلی از پرورش دهنده های تجاری بوقلمون، به پرنده های خود دارو تزریق می کنن که موجب رشد بیشتر باکتری در بدن اونا می شه. در واقع، نتیجه تحقیقات کارشناسان دانشگاه مریلند نشون داد بوقلمونای ارگانیک باکتری کمتری از شکلای جور واجور غیر ارگانیک ندارن، اما باکتریاشون مقاومت کمتری دارن و سریع تر از بین می رن.

در خونه: تلاش کنین گوشت مرغ مخصوصا گوشت بوقلمون رو از وعده های ثابت غذایی خود خط بزنین. این گوشتا بسیار آلوده هستن. اما در صورت استفاده هم باید هر سطحی که با گوشت خام بوقلمون در تماس بوده رو بسیار تمیز شست و شو بدین و ضدعفونی کنین. به جای به کار گیری اسکاچ، با دستمال یه بار مصرف اونا رو بشورید. گوشت بوقلمون منبع بزرگی از باکتریای مضره.


4.صدف خام

آلودگی: صدفای خوراکی شامل ویروسایی مثل کمپیلاباکتر و ویبریو ولنیفیکوس هستن. تحقیقاتی که روی صدفای خوراکی انجام شده، نشون داده 9 درصد صدفا به باکتری سالمونلا آلوده هستن.

در سوپرمارکت: اونا رو از فروشگاه هایی جفت و جور کنین که به طور اختصاصی این ماده خوراکی رو میفروشن.

در خونه: بسیار ساده س!، حتما صدف رو به طور کامل بپزید. صدفا، خواص به درد بخور زیادی دارن و پر از ویتامین هستن اما قبل از مصرف حتما اونا رو بپزید.

 


5. تخم مرغ

آلودگی: مرغ یا تخم مرغ، کدوم آلوده تره؟ تخم مرغ. تخم مرغ به طور هرساله منتهی به مریضی بیشتر از 660 هزار نفر و مرگ 300 نفر می شه.

در سوپرمارکت: به بسته بندی تخم مرغا توجه کنین. تخم مرغایی که به وسیله مرغداریای بزرگ بسته بندی می شن، احتمال بیشتری واسه آلوده بودن به باکتری دارن. چون مرغای زیادی در این مراکز نگهداری می شن و در نتیجه آلودگی هم بیشتره. بهتره از تخم مرغای رسمی و محلی استفاده کنین. 

در خونه: تخم مرغ رو داخل جعبه خودش و در سردترین منطقه یخچال نگه دارین. پس از شکستن تخم مرغ، حتما دستای خود رو بشورید. حتما تخم مرغ رو کامل بپزید مگه اینکه جزو مواد غذای دیگری باشه.

6. طالبی

آلودگی: تحقیقات نشون داده حدود 3.5  درصد از طالبیا شامل باکتریای سالمونلا و شیگلا هستن. شیگلا، جزو باکتری هاییه که از یکی به یکی دیگه منتقل می شه.

در سوپرمارکت: خراشیدگی یا لکه های روی میوه جاهایی هستن که عاملای مریضی می تونن به داخل میوه نفوذ کنن.

در خونه: از اونجا که طالبی روی زمین پرورش داده می شه و پوست مشبک داره، نفوذ باکتریایی مثل سالمونلا به داخل اون بسیار آسونه. پوست میوه رو با مایع ظرفشویی به مدت 15 تا 30 ثانیه تمیز بشورید.

7.هلو

آلودگی: این میوه خوشمزه و قشنگتر یه هفته قبل از برداشت، ضدعفونی می شه تا لکه دار نشه. وقتی این میوه وارد بازار می شه، دست کم 9 ماده آفت کش روی پوست اون هست.

در سوپرمارکت: تلاش کنین میوه های ارگانیک بخرین چون میوه هایی مثل سیب و انگور  هم افت کشای زیادی روی پوست خود دارن.

در خونه: خیلی از میوه ها خودشون به طور طبیعی پوشش ضد آفت دارن، پس حتما اونا رو در خونه با اسکاچ یا ماده شوینده تمیز بشورید. اینطوری، می تونین دست کم نصف آلوده گیا رو از بین ببرین. البته بعضی وقتا آفت کشا سیستماتیک هستن، یعنی وقتی این مواد ضدعفونی کننده به دانه گیاه، خاک یا برگا تزریق می شن، خیلی راحت راه خود رو به گوشت میوه پیدا می کنن. در نتیجه شستن اونا هم دردی رو دوا نمی کنه. به خاطر همین، خیلی با اهمیته که میوه های ارگانیک بخرین.

8.سالاد آماده کاهو

آلودگی: کاهویی که داخل ساندویچ همبرگر شما هست بیشتر از خود همبرگر می تونه به بدن شما آسیب برسونه. تحقیقات نشون داده، سالادهای کاهوی از پیش آماده شده حدود 40 درصد شامل باکتری کولیفورم هستن.

در سوپرمارکت:  سالادهای آماده به خودی خود آلوده نیستن اما سر برگای سبز کاهو می تونه شامل میکروب باشه.

در خونه: برگای کاهو رو قبل از خوردن حتما به طور برگ به برگ تمیز شست و شو بدین. لطفا در نظر داشته باشین، قرار دادن برگای شسته شده کاهو در آبکشی که مرغ خام رو درون اون قرار داده بودین، بسیار خطرناکه.

9.کلابای سرد

آلودگی: غذاهای سرد آماده در ردیف پرخطرترین غذاها قرار دارن. سازمان جهانی تغذیه و سلامت اعلام کرده این غذاها منبع باکتریایی مثل لیستریا هستن. قرار گرفتن اونا در یخچال هم می تونه باقی مواد غذایی رو هم آلوده کنه.

در سوپرمارکت: از خرید کلابای سرد که شامل مقدار زیادی باکتری لیستریا هستن، دوری کنین. چاقوهایی که کالباس، گوشت بوقلمون و … رو برش میزنن چون به طور مرتب تمیز نمی شن، منتقل کننده اصلی باکتریا هستن. تلاش کنین تا حد امکان غذاهای آماده خریداری نکنین تا باکتریا در معده شما انبار نشن.

در خونه: وقتی می خواین ساندویچ خونگی جفت و جور کنین، خردل زیادی روی اون بریزین. محققان دانشگاه واشنگتن ثابت کردن درصد از باکتریایی مثل لیستریا، ای- کولی و سالمونلا  وقتی دو ساعت در برابر خردل قرار می گیرن، از بین می رن.

10.جوانه های سبز

آلودگی: جوانه های سبز از هر یک جور که باشن – گندم و ماش – شامل مقدار زیادی فیتونوترینتز هستن. تحقیقات نشون داده، جوونه گیاهانی مثل بروکلی حتی موجب سرطان معده هم می شن. بدیش اینه، جوانه ها واسه رشد به محیط گرم و مرطوب نیاز دارن و این محیط واسه رشد باکتریایی مثل لیستریا، سالمونلا و ای-کولی بسیار مناسبه.

در سوپرمارکت: تلاش کنین جوانه های آماده نخرید. اگه مجبور به به کار گیری این ماده غذایی بودین، تلاش کنین شکلای جور واجور بسیار ترد، تازه و جوونه دار رو انتخاب کنین و از اونایی که بوی کهنه گی میدن یا لیز و تیره هستن دوری کنین.

در خونه: به محض خریدن، اونا رو داخل یخچال بذارین و قبل از خوردن حتما اونا رو بپزید.